Båtåtervinning

Havs och vattenmyndigheten har under 2020 avsatt pengar för Skrotningspremie av fritidsbåtar  som täcker kostnaden för återvinning av båtar upp till 3 ton.

För att ta del av skortningspremien krävs följande:
· Båten måste ha en fysisk och namngiven ägare.
· Transporteras till anvisad återvinningscentral.
· Vara tömd på miljöfarliga ämnen i enlighet med våra anvisningar.

För båtar som inte omfattas av skrotningspremien kostar det 3500kr/ton att skrota båten, med en minimumavgift motsvarande 1/2 ton.
Önskar du att Båtretur hämtar båten med kranbil kostar det 1700 kr/timmen. Båten går in till Stena Recycling som säherställer att den återvinns enligt alla miljöregler .

Önskar ägaren lämna båten själv måste hen anmäla det till Båtretur minst 5 arbetsdagar innan via mail mail.
Båtretur kommer att skicka ett intyg till ägrens där hen bekräftar sitt ägandeskap samt att båten är tömd på allt miljöfarligt avfall. Intyget lämnar ägaren eller transportören till återvinningsanläggningen.

OBS det får ALDRIG gå in miljöfarligt avfall med båten till återvinningsanläggningen, Ägaren av båten ansvarar för detta.

Som miljöfarligt avfall räknas:Drivmedel, Oljor, Bränslefilter, Oljefilter, Gasolflaskor, Brandsläckare, Nödraketer, Blymönja, Glykol, Batterier, Asbest samt att septitanken måsta vara tömd.

För frågor kontakta:

Båtskroten Sverige AB
Telefon 08-808181 eller 070- 002 50 03

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår