Medlemsförmåner

Denna sida är under uppbyggnad. Nedan ser du de medlemsförmåner som finns idag, under kommande månader kommer du att kunna läsa mer om erbjudanden under menyn till vänster. Har du frågor kring medlemsförmåner idag välkomnas du att kontakta Peter Karlsson, verksamhetschef  SBU Kansli, på: peter@batunionen.com
+468 – 545 859 61

BAS
SBU:S medlems- och administrationsregister för båtklubben. Läs mer om systemet här

Båtklubbssupporten
Svenska Båtunionen erbjuder support för frågor rörande båtliv, sjösäkerhet och båtmiljö. Kontaktuppgifter hittar du här

Båtskolan
Material för barn- och ungdomsverksamhet i jollesegling
Beställ här

Bildresultat för coboats

Coboats är en app mot stöld, brand och inbrott i båtklubben.

Egenkontroll av fritidsbåt
Formulär att fylla i för egenkontroll av din båt. Deltar du i SBU:s egenkontrollprogram får du en mer förmånlig försäkring. Ladda ner här

Bildresultat för flaggfabriken kronan
Flaggfabriken Kronan är tillverkare av flaggor, vimplar och tillhandahåller tillbehör som flaggstänger och dyl. Genom avtalet mellan Flaggfabriken Kronan och Svenska Båtunionen har våra båtklubbar 30% rabatt på flaggor, vimplar och flaggtillbehör via webbshopen.

Hamnboken
Praktisk bok till SBU:s medlemmar för hur man bäst utformar och sköter en hamn.
http://batunionen.se/dokument/42895/

Relaterad bild
Hempel är en världsledande färgleverantör som är verksam inom segmenten Sjöfart, Industri, Container, Yacht samt Dekorativ. De levererar alla typer av ytbehandlingar, lacker och båtvårdsprodukter för segelbåtar, fritidsbåtar och motorbåtar. Samtliga produkter tillverkas enligt högsta tänkbara standarder och många produkter använder väldigt lite lösningsmedel, på så sätt reduceras produkternas inverkan på den marina miljön.

Till segelbåtsentusiaster erbjuder Hempel ett komplett produktsortiment för all båtvård och måleriarbete, allt från rengöring av skrovet till skydd mot mögel på segel. Hempel erbjuder även ett komplett sortiment ytbeläggningar till båttillverkarna från hållbara ytskikt till avancerade bottenfärger som förbättrar hydrodynamiken, sänker bränsleförbrukningen och reducerar underhållskostnaderna.

Besök  hempelyacht.se  för ytterligare information.

Bildresultat för ikaros för kommande generationer
Ikaros erbjuder hamnutrustning för båtklubben

Internationella Certifikat
Ett intyg vid segling utomlands som Svenska Båtunionen utfärdar till privatpersoner. Mer information hittar du här. 

Juridisk Support
Att kontakta när klubbens styrelse behöver juridisk hjälp i sitt styrelsearbete. För juridiska frågor, kontakta juridik@batunionen.se eller ring oss på 08-545 859 60.

Bildresultat för ledkungen logo
Ledkungen erbjuder energisnåla ledlampor till båten.
Se deras sortimentet här.

Bildresultat för marinarmatur logo
Marinanastur erbjuder belysning till båten.
Se deras sortiment här.

Bildresultat för secits logo

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsys med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift.

Båtklubbar som ligger på egna eller inhägnade områden har genom lagändringar under året fått mycket lättare att få tillstånd för kameraövervakning. Svenska Båtunionen har ett centralt inköpsavtal med Secits för support och rabatt vid inköp av kamerautrustning och tillhörande tjänster.

Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för er trygghet.

Secits är certifierade av alla ledande leverantörer inom kameraövervakning Milestone, Bosch, Mirasys, Sony, Axis,  etc. Secits är ett helt fristående bolag vilket innebär att de kan erbjuda de produkter som  är mest lämpliga och mest intressanta för er.
Besök secits hemsida här för mer info.

Bildresultat för securmark

Ett bra och unikt samarbete mellan Securmark AB och SBU kan nu båtklubbarna stöldmärka sina båtar/motorer med Securmark stöldmärkning. Märkningen har både en synlig och en dold identitet och är i princip omöjlig att avlägsna utan att förstöra det stöldmärkta objektet. Information om det stöldmärkta objektet lagras sedan i Securmarks databas som används flitigt av bl.a Sjöpolis, Polis och Gränspolis både nationellt och internationellt.
För mer information se securmark.se eller kontakta Securmark på 032 176 00.

Bildresultat för polyropes
Poly-Produkter grundades år 1967 och var vid starten en uppstickare inom tågvirkesbranschen, och har utvecklats till att idag vara Skandinaviens ledande tågvirkesleverantör/tillverkare. År 1979 flyttades den första maskinen för egenproduktion av tågvirke in i deras lokaler, vilket också blev startskottet för det egna marina varumärke PolyRopes. Poly-Produkters olika affärsområden samlas in under den välkända Knopen, då som nu.

Tack vare gedigen kunskap om olika fibers egenskaper kan Poly-produkter skapa innovativa produkter som tillgodoser kundernas höga krav. Produkterna tillverkas så att de både ska hålla i längden och möta kundernas önskemål och förväntningar. Poly-Produkter optimerar sina produkter för att möta de krav som tågvirket skall utsättas för. De utvecklar fiberprodukter för kommande generationers högre krav.

 

Shore Safety AB har fått nöjet att skriva avtal med Svenska Båtunionen om rabatterade priser på utrustning för vattenlivräddning. Avtalet och prislistorna gäller för Svenska Båtunionen, dess båtförbund och båtklubbar. Shore Safety AB säljer Livräddningsposter till kaj och brygga, komponenter som stegar, hakar, livboj, stolpe och alla beslag går även att köpa separat. Stegar för kaj och brygga har vi också, välj kätting, fasta, fällbara eller till Y-bommar. Produkterna har hög kvalité och funktionalitet, vilket ger ett mervärde för säkerheten. Vi säljer också reservdelar till alla våra produkter med samma höga kvalité. Läs mer om Shore Safety Produkter

Välkommen att höra av er till oss så skickar vi mer information och prislista. Maila er kontaktuppgift till info@shoresafety.se eller ring 031-68 15 01. Shore Safety AB:s livräddningsutrustning uppfyller kraven från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). Vilken livräddningsutrustning som krävs för er hamn kan vi naturligtvis också hjälpa er med. Det är särskilt viktigt att all Livräddningsutrustning underhålls och löpande testas. Så man är säker på att utrustningen alltid är funktionsduglig. Om dessa rutiner inte genomförs kan utrustningen visa sig ge en falsk trygghet. Med Shore Safety AB:s tjänst Vattensäkrat utför vi risksyn med dokumentation av anläggningar vid vatten.

Aktuellt erbjudande: Sveriges mest köpta livräddningshake (röd) samt proffsredskapet båtshake (blå) har från år 2019 pulverlackerade rör. Plasten som tidigare omslutit rören har tagits bort till respektive hake. Bra både för miljön och färgbeständigheten! Vi kommer att erbjuda den nya livräddningshaken till introduktionspris i början av 2019. Vill du beställa, och få faktura, redan nu för leverans i början av nästa år får du såklart samma pris.
Beställ livräddningshakar (till introduktionspris) eller båtshakar genom att maila tillorder@shoresafety.se eller ring oss på 031-68 15 01 för mer information.

Shore Safety AB är också stolt sponsor av årets båtklubb 2017.
Besök Shore Safety’s hemsida här.

Relaterad bild
Staples erbjuder förbrukningsmaterial till båtklubben.
Se erbjudandet här
Se deras sortiment här.

Bildresultat för svenska sjö
Alla medlemsklubbar har genom Båtunionen och Svenska Sjö en grundförsäkring för klubbens verksamhet. Är behovet större kan klubben teckna detta förmånligt i Svenska Sjö. Ni kan även förmånligt teckna försäkring för klubbens båtar med mängdrabatt. För varje medlem i klubben som tecknar försäkring får klubben 100 kr. Svenska Sjö ställer också upp med allmän försäkringsrådgivning till klubben, utan kostnad.

Besök Svenska Sjös hemsida för mer information.

 

Bildresultat för båtliv logo
– Europas största båttidning och medlemstidning för SBU
Besök tidningens hemsida här.

 

 

 

 

Würth erbjuder förbrukningsmaterial och produkter till företag och nu även till Svenska Båtunionens medlemsklubbar. Medlemmar i SBU erbjuds nu produkter genom e-handel och butikshandel. Würths sortiment består av fästmaterial, handverktyg, hushållsartiklar och hygien, maskiner, tejp, kemi och mycket mycket mer.

Bli kund hos Würth genom att registrera din båtklubb eller förening på deras hemsida wurth.se eller ringa deras kundtjänst på 019-35 10 30. På wurth.se får ni tillgång till över 35 000 artiklar.

Här hittar du en lathund om medlemskapet, tillvägagångssätt för registering etc.
Här hittar du mer information om Würth och deras erbjudande.

Bildresultat för yachtsafe

För att undvika stöld, inbrott och sabotage i båtklubbarnas båtar erbjuder YachtSafe ett smart och användarvänligt GPS-larm & övervakningssystem. 

  • Ingjutet och inkapslat GPS-larm som är både stöt- och vattentåligt
  • Utvecklas i Sverige och tillverkas i Skandinavien
  • 9 stycken tillbehör varav 8 stycken trådlösa
  • Allt styrs och övervakas enkelt via en mobilapp
  • Ger sänkt försäkringspremie hos de flesta svenska försäkringsbolagen
  • Cirka 120 återförsäljare i Sverige och representation i Norge, Danmark m fl länder

För att ta del av hela deras utbud samt det förmånliga erbjudande för Svenska båtunionens båtklubbar, besök: yachtsafe.se 

Erbjudande under hela 2019 vid köp på yachtsafe.se
Från och med 1 januari 2019 så erbjuds Båtunionens medlemmar 20% rabatt (samt fri frakt) vid köp av YachtSafe GPS Spårsändare & Systemlarm och/eller vid köp av våra larmtillbehör för utökat skalskydd. Rabatten gäller vid köp på yachtsafe.se. Klicka i Kassan på Kampanjkod och skriv in Båtunionen2019 så aktiveras rabatten.

VETEL AB och YachtSafe
Första generation av YachtSafes GPS Spårsändare lanserades redan 2007. Drygt 10 år senare är vi inne på den tredje generationen av larmet. Under 2019 så kommer YachtSafe att lansera flera spännande produktnyheter. Grundtanken är dock densamma sedan starten: att en larmägare via app i mobilen på ett enkelt och överskådligt sätt ska kunna hålla full koll på sin båt, vattenskoter eller annat fordon.