Båtförbunden

Svenska Båtunionen består av 24 regionala Båtförbund och två riksomfattande klubbar (Kungliga Motorbåtklubben och Navigationssällskapet).

Båtförbunden samordnar det regionala båtlivet, fungerar som remissinstans på kommun- och länsnivå och är medlemsklubbarnas kontakt om de behöver stöd i sin verksamhet. Ett båtförbund organiserar alla anslutna båtklubbar inom sitt område.  Det området omfattar ofta det län där förbundet är aktivt, eller på annat sätt logiska områden (Mälarens Båtförbund omfattar till exempel Mälaren medan Saltsjön-Mälarens Båtförbund omfattar Stockholm med närområde).

Båtförbunden är självstyrande med egna styrelser. Vissa båtförbund har även ämneskommittéer eller enskilda sakkunniga som arbetar med förvaltning och olika projekt.

Nedan finns en förteckning över alla båtförbund. Klicka på båtförbundet för att komma till deras hemsida. Längst ner på sidan hittar du även en karta över Sverige där båtförbunden finns utsatta.

Båtförbunden i SBU

Blekinge Båtförbund
Bottenvikens Båtförbund
Dalarnas Båtförbund
Gästriklands Båtförbund
Gotlands Seglarförbund
Hjälmarens Båtförbund
Hälsinglands Båtförbund
Jämtlands Båtförbund
Kungliga Motorbåt Klubben BF
Lidingö Båtförbund
Mälarens Båtförbund
Navigationssällskapet – Navis BF
Roslagens Båtförbund
Saltsjön-Mälarens Båtförbund
Skånes Båtförbund
Smålands Båtförbund
Sommens Sjöråd
Södra Roslagens Båtförbund
Sörmlandskustens Båtförbund
Vänern Väst Dalslands Kanals BF
Värmlands Båtförbund
Västerbottens Båtförbund
Västernorrlands Båtförbund
Västkustens Båtförbund
Östergötlands Båtförbund
Östra Vänerns Båtförbund

 

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår