Framtidens hållbara båtliv – en nationell båtmiljökonferens 2021

2021-10-08
Svenska Båtunionen arrangerar tillsammans med Havs- och Vattenmyndigheten och Havsmiljöinstitutet årets nationella båtmiljökonferens – Framtidens hållbara båtliv 2021!

Båtlivet i Sverige frodas och pandemin har lett till att ännu fler längtar till havet och vågornas skvalp. Med ett av världens största och ökande båtbestånd gynnas båtlivet i Sverige, men ett ökat båtliv innebär också större påfrestningar på vår gemensamma natur och miljö.

För att säkerställa en framtid där båtlivet och en god havsmiljö går hand i hand behövs nya lösningar och åtgärder som vilar på väl underbyggda beslut och en gemensam förståelse.

Konferensen ska vara en mötesplats mellan teori och praktik som samlar forskare, branschfolk, myndigheter och båtorganisationer för att under två dagar mötas och öppet diskutera problemformuleringar, idéer och lösningar. Programmet kommer att innehålla en bred palett av föreläsningar varvat med gruppdiskussioner kring hållbart båtliv som ska mynna ut i en större förståelse för olika perspektiv och ett utökat nätverk.

Konferensen kommer att äga rum på Marstrands Havshotell 26-27 oktober 2021. Samarbetspartners till konferensen är Sweboat, Skärgårdsstiftelsen och Länsstyrelsen Västra Götaland.

Svenska Båtunionen representeras av Unionsstyrelsen och Miljökommittén.

Program och presentationer från konferensen kommer att läggas upp här.

Frågor om konferensen?
Kontakta Carl Rönnow, sakkunnig inom miljö- och hållbarhetsfrågor på Svenska Båtunionen, eller Miljökommittén.


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår