Intervju med Sanne Lennström Riksdagens Fritidsbåtsnätverk

2024-05-07
Svenska Båtunionen träffade Sanne Lennström, medlem i Riksdagens Fritidsbåtsnätverk, under en kväll i Riksdagshuset när vi genomförde en navigationsutbildning för riksdagspolitiker och passade på att prata båtliv med henne.

Sanne är född och uppvuxen i Östhammars kommun i vackra norra Roslagen och min första fråga till henne var förstås om hon har egen båt.
”Vi har en Albin 25:a som vi köpte för två år sedan, förr lånade jag min pappas aluminiumbåt. Så det här är med stor båt är något nytt för mig, min man och våra barn, men vi älskar att vara ute på sjön”

Med en pappa som sportfiskare är Sanne uppvuxen med minnen av fiskedrag som flög över huvudet när hon låg i båten under sina turer med pappa på sjön.
”Jag har älskat båtlivet ända sedan jag var liten”.

Har din man också erfarenhet av båtlivet?
”Jo, men det har han. De var ute mycket med hans familj. Men jag var först med att ta förarintyg”

Det är bra att kvinnor tar för sig och faktiskt tar förarintyg, det är många kvinnor som hänger med i båten och gör de där vanliga sysslorna som fixar mat, fendrar av och står i fören och tar order från sin man. Vi borde ha lite mer självbevarelsedrift, vad händer om mannen blir sjuk mitt ute på havet?
”Ett mer jämställt båtliv” flikar Sanne in.

Läs hela intervjun här.