Vårtips för ett miljöanpassat båtliv

2021-03-31
I år har vi många nya båtägare och nu inför sjösättningen är det ett bra tillfälle att lära sig mer om hur man kan minska sin miljöpåverkan till sjöss och på land. Det kan handla om att lära sig eco-driving, möjligheten att byta från bensin till alkylatbensin men också att inte skräpa ner i våra fina farvatten. Matnyttiga tips om hur båtägare kan minska sin miljöpåverkan finns på Svenska Båtunionens hemsida och på båtmiljö.se.

–  Vårrustningen är ett utmärkt tillfälle för båtägarna att ställa om till ett mer hållbart båtliv. Man kan välja miljömärkta båtvårdsprodukter, byta ut tampar som börjat vittra och fundera på om man kan avstå giftig färg eller måla mindre, säger Carl Rönnow, sakkunnig i miljö- och hållbarhet på Svenska Båtunionen.

När du ska rengöra båten

Om du köper nytt

Samla upp glykolen

Om du ska använda bottenfärg

Tänk också på att hålla avstånd till båtklubbskamraterna eller båtgrannarna för att undvika smittspridning. Har du båtvänner i riskgrupper som har svårt att komma ut och handla årets tillbehör? Kanske kan extra hjälp med vårfixet vara extra välkommet i år!

Här kan du ladda ned en praktiskt affisch med vårtipsen. Printa ut och sätt upp på din båtklubb eller brygga!

Kontakt Carl Rönnow, carl.ronnow@batunionen.se, 08-545 859 67.

Pressmeddelande 31 mars 2021.


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår