Båtlivspodden avsnitt 15 – Späckhuggare & Kokosnötter

2022-11-18
Två båtar har sjunkit till följd av späckhuggarattacker i Biscayabukten det senaste året, otaliga båtar har attackerats och ingen vet varför… Därför är det kanske inte så konstigt att det är en av de första frågor seglare får när de kommer i hamn.

Besättningen ombord på Ellinora var inget undantag, men lyckligtvis förskonades de, och såg endast de mäktiga djuren på håll – och de hoppas nog att resten av resan ska te sig lika odramatiskt. I avsnitt 15 av Båtlivspodden pratar vi med Mats Runström som tillsammans med sin familj är ute på sitt livs äventyr: i juli lämnade de Bullandö hamn och på söndag startar de sin resa över Atlanten.

I veckans nyhetssvep pratas det om de marina naturreservatens betydelse och om invigningen av marina kolonilotter i Frihamnen. Lars-Åke är tillbaka från USA och rapporterar om New Yorks senaste färjetillskott och tipsar om en fin utställning om fyrar. Sen filosoferar vi kring de senaste båtnyheter och siar vart båtvärlden är på väg.

Nu seglar vi!

Programledare: Hanna Hellberg

Bisittare: Lars-Åke Redéen

Gäster: Mats Runström, Sailing Ellinora

Producent/Ljud: Tina Jacobsson

Här är länken till podden: https://pod.batliv.se/

Båtlivspodden är ett initiativ från tidningen Båtliv, Svenska Sjö Båtförsäkringar och Svenska Båtunionen. Båtlivspodden hittar du också på Instagram, följ oss där för uppdateringar och senaste nytt!

Båtlivspodden går även att lyssna på här: https://podcasts.apple.com/se/podcast/b%C3%A5tlivspodden/id1623137707

 

Båtlivspodden omslag avsnitt 15 Segelbåt akterspegel.


Vi använder cookies

För att ge dig en bättre upplevelse använder vi cookies. Du avgör själv vilka som får användas.