Ökat anslag till friluftslivets organisationer i budgeten

2021-09-13
Vårt arbeta inom Svenskt Friluftsliv ger resultat. Därför höjer regeringen anslaget till friluftslivet i höstens budget.

Det meddelade statsråden Per Bolund och Ibrahim Baylan idag, måndag den 13 september.

Svenska Båtunionen är en av de de största organisationerna inom Svenskt Friluftsliv och tillsammans med en lång rad andra medlemsorganisationer påminde vi Per Bolund om tidigare löften om stärkta resurser för bara ett par veckor sedan.

— I en tid när allt fler letar sig ut till ett vattenburet friluftsliv är det väldigt viktigt att vi kan sprida kunskap om ett hållbart båtliv, där man tar hänsyn till miljön och allemansrätten, säger Carl Zeidlitz, kommunikatör på Svenska Båtunionen.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande:

”Förstärkt statligt bidrag till friluftsorganisationer

Statsbidraget fördelas till friluftsorganisationer som bedriver verksamhet för att främja långsiktigt hållbart friluftsliv. Bidraget fördelas av organisationen Svenskt Friluftsliv och ger goda effekter för samhället och folkhälsan. Därför föreslår regeringen att anslaget om stöd till friluftsorganisationer ska stärkas med 50 miljoner kronor per år och framåt.”

— Vi kommer att fortsätta vårt aktiva arbete för ett hållbart vattenburet friluftsliv och ser fram mot att i ännu högre grad göra det tillsammans med de övriga organisationerna inom Svenskt Friluftsliv, avslutar Carl Zeidlitz.

Kontakt

Carl Zeidlitz, carl@batunionen.se, 08-545 859 62