Välkommen till Svenska Båtunionens nya startsida!

Publicerad: 2017-04-27

Ni som varit flitiga besökare hos oss ser säkert att en hel del har ändrats på startsidan här på hemsidan. Därför tänkte vi berätta vad som egentligen skiljer sig från tidigare.

Utseende

Den tidigare sidans utseende var statiskt med fast text och bild. Nu består den av små moduler som visar innehåll från andra delar av sidan som uppdateras ofta, så som ”Aktuellt”-fliken. Detta för att ni inte ska missa något viktigt och för att det helt enkelt är roligt och inspirerande att se att det händer så mycket hos SBU.

Under övriga sidor på hemsidan har bildspråket uppdaterats liksom de flesta av texterna. Bilderna har bland annat bytt format för att slippa scrolla långt, speciellt i mobilen eller på platta. Annars fungerar de som innan.

Funktion

Svenska Båtunionen har ett pressrum, nyhetsbevakning från båtlivsfrågor, båtklubbsfrågor, båtbranschen, miljö, sjösäkerhet och mycket mer. Detta har funnits en längre tid men inte synts för våra besökare om man inte känt till sidorna. Nu kan ni ta del av dem och läsa mer i någon av modulerna på hemsidans startsida. Det är nu också möjligt att anmäla sig till Svenska Båtunionens nyhetsbrev via startsidan. Fyll i din mailadress så kommer det till din inkorg vid nästa utskick.

Tidningen Båtliv lyfts också upp, den är ju vår främsta medlemsförmån (!) liksom flöden från sociala medier hos SBU och Båtliv.

Menyvalen ”Båtklubbssupporten”, ”Hitta Båtklubb” och ”För båtägare” har gått ihop till ”Båtklubb” då mycket av denna information hänger samman och har stått på flera ställen tidigare. Ni hittar alltså all denna info under ”Båtklubb” nu. Ingen viktig info har försvunnit, däremot har det tillkommit en del information kring exempelvis hur man blir medlem och vilka medlemsförmåner man som båtklubb kan ta del av via SBU och SBU:s förbund.

Dokumentfunktionen får under den 27-28 april nya kategorier som ska underlätta att hitta det man söker för besökaren.

Rom byggdes inte på en dag…

Ändringar vi kommer att få se framöver är mer info kring bl.a. båtmiljö på sidan samt fler ändringar av dokumentfunktionen så det blir lättare att hitta det du söker. Information om SBU:s historia är också en bubblare som kommer upp med många viktiga händelser genom åren- vi fyller ju faktiskt 90 år 2018!

Mer info om detta när det närmar sig. Nu är det ju lätt att hitta den informationen redan när du går in på SBU:s startsida eftersom de senaste inläggen från ”Aktuellt” visas här.

Dubbelkolla länkar

De flesta länkar ligger kvar precis som innan men det kan vara ett bra tillfälle för alla er som länkar på ett eller annat sätt att se över dem nu så att de fungerar.

Buggar

Några menyer ligger i nuläget gömda, vi hoppas kunna åtgärda detta under den 28:e april.

Hoppas ändringarna hjälper er när ni besöker oss på webben. Har ni frågor, maila till lisa@batunionen.se