Utbildningsplan för extra Båtriksdag 2020

Svenska Båtunionen erbjuder Zoom-utbildning för alla deltagare i extra Båtriksdag 2020

På den här sidan har vi samlat information och instruktioner som du som deltagare bör ta del av innan du deltar i den extra Båtriksdagen.
Du hittar skriftliga instruktioner och filmer som länkar längst ned på sidan. Denna information finns också som pdf att ladda ner och skriva ut.

Innan du börjar
Kolla din att din bredbandsuppkoppling är tillräckligt bra:

Gå in på ww.svtplay.se

Välj kanaler och välj något program. Om du efter några få sekunder har en bra bild och bra ljud så har du tillräcklig bredbandsuppkoppling via den anslutning du använder. Tänk på om du har trådlöst wifi att koppla ifrån andra enheter under mötet, tex. telefoner, tv-boxar, andra surfplattor eller andra prylar som använder mycket wifi-bandbredd.

Kolla vad du har för dator
Datorn behöver ha kamera och mikrofon. De flesta nyare (<3 år, men även en del äldre) bärbara datorer har oftast det. Har du stationär dator måste du kolla om kamera och mikrofon finns på skärmen. Saknas detta behöver du tillgång till denna utrustning för att kunna delta på den extra Båtriksdagen.

Är Zoom helt nytt för dig ger vi rådet att se Youtubefilmerna som du finner länkar till längst ned på sidan. Vill du ha mer och djupare information så är Zooms eget help center bra, dock engelskspråkigt.

Zoom går att använda både på dator och  surfplatta och  både i webbläsare och som nedladdad app. Eftersom Zoom saknar vissa viktiga funktioner i webbläsar versionen så råder vi dig till att ladda ner appen till din dator eller surfplatta.

Har du frågor om detta kontakta Patrik Lindqvist på kansliet (patrik@batunionen.se) eller Henrik de Vries i Unionsstyrelsen (henrik.devries@batunionen.se).

Utbildning i Zoom
Svenska Båtunionen anordnar utbildning i Zoom där man går igenom följande moment:

Allmänt om möten i Zoom

 • Gå igenom var jag hittar inställningarna för ljud och bild
 • Aktivera och avaktivera mikrofon
 • Aktivera och avaktivera kamera
 • Chat
 • “Vinka” (höja och sänka “handen”)
 • Delta i “poll” (svara på frågor/rösta på alternativ)

Specifikt vad man behöver för att delta vid extra båtriksdag

 • svara på upprop
 • begära ordet
 • omröstning med acklamation
 • öppen votering
 • sluten votering

Du får gärna delta flera gånger.

Tidpunkter för utbildningar är:
31 augusti kl 14.00
2 september kl 19.00
8 september kl 10.00
9 september kl 19.00
15 september kl 20.00

Samtliga dessa tillfällen ansluter du till genom att klicka på denna länk eller länken längst ner:
https://us02web.zoom.us/j/83718007005?pwd=NjNaOEpobnN6VklqQ2pLbGl2MnpTUT09

Det finns också möjlighet att boka personlig övning genom att via mail kontakta Patrik Lindqvist på kansliet: patrik@batunionen.se

Övningsmöte
Övningsmöte som genomförs med alla moment ingående i extra Båtriksdagen genomförs 17 september kl 15.00 -17.00.
Kallelse har skickats via mail till båtförbunden och delegater med mer information om detta. Anmälan är obligatorisk även till övningstillfället och sker här.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår