Bli båtmiljöcoach på Svenska Båtunionen

Publicerad: 2017-05-05

Brinner du för båtmiljöfrågor och vill sprida din låga till fler? Bli båtmiljöcoach hos oss på Svenska Båtunionen.
Vad gör en båtmiljöcoach?
Inom projektet ”Ren båtbotten utan gift” satsar nu Svenska Båtunionen på att bygga upp ett lag av miljöcoacher som kan besöka båtklubbar och förbund och utbilda våra medlemmar i båtmiljöfrågor.
Du kommer att bli ett av Svenska Båtunionens ansikten utåt mot förbund, klubbar, organisationer och myndigheter i båtmiljöfrågor. Vårt mål är att laget ska bestå av 15-20 miljöcoacher som är spridda över hela landet och som tycker det är roligt och givande att få åka ut och hålla miljöutbildningar för båtklubbarna i sitt närområde.

Vem kan bli båtmiljöcoach?
För att tycka om uppdraget som båtmiljöcoach tror vi att du är bra på att stå inför människor och prata på ett sätt som gör att de lyssnar. Du har ett stort intresse för miljöfrågor, men behöver inte vara proffs. Vi kommer att se till att du får både utbildning och bra kursmaterial inför uppdraget.

När sker utbildningarna?
Utbildningen startar 15 september november från kl 13.00 på SBUs kansli, af Pontins Väg på Djurgården i Stockholm och fortsätter på eftermiddagen ombord på M/S Birka Cruises på väg tur och retur till Mariehamn. Vi är åter i hamn lördag 16 september kl. 15.45. Efter att du gått utbildningen och hållit två kurser i några av Svenska Båtunionens båtklubbar, kommer du att få titeln ”Båtmiljöcoach”.

Ersättning och arvode
Uppdraget för Svenska Båtunionen kommer inte att vara avlönat, men belönat. Du kommer att få gå på intressanta utbildningar och konferenser, delta i möten med andra organisationer och myndigheter och vara med och påverka båtmiljöfrågan på riktigt. Samtliga utbildningar är kostnadsfria för dig och du kommer självklart att få ersättning för dina kostnader för uppdraget, men det kommer inte att utgå arvode.

Känns detta spännande och intressant?
Skicka en i intresseanmälan till peter@batunionen.com så hör vi av oss inom kort. Har du frågor eller undrar något, kontakta Peter Karlsson: peter@batunionen.com /  08-54585961