Är ni Sveriges bästa båtklubb 2018?

Publicerad: 2018-11-28

Då är det dags att anmäla båtklubben till tävlingen om Årets Båtklubb.

Årets Båtklubb är en av de finaste utmärkelserna inom båtlivet. Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som varje år, via en jury, utser en av Svenska Båtunionens 900 båtklubbar till Årets Båtklubb.

Alla båtklubbar inbjuds nu att deltaga. Vinnande klubb erhåller utöver ett dignande prisbord med båttillbehör med mera för minst 125 000 kr en specialbyggd skylt tillverkad i ädelträ och komposit från Thore Berntssons båtbyggeri utanför Marstrand med texten: Årets Båtklubb 2018 och en flagga från SBU.

För att deltaga i tävlingen måste båtklubben skicka in en anmälan om att man vill deltaga i tävlingen. Senast 10 januari 2019 måste vi ha nomineringar och motiveringar.

Anmälan ska innehålla en beskrivning av klubbens genomförda verksamhet under 2018. Till exempel verksamhet, utbildningar, ungdomssatsningar, kvinnligt och manligt tänk, vad man sysslar med under den mörka delen  av året, miljöarbete, hemsida, samarbete med andra föreningar eller myndigheter, spännande kommittéverksamhet, antal medlemmar med mera.

Det är alltså båtklubbens samlade beskrivning av sin verksamhet som ligger till grund för juryns arbete att utse Årets Båtklubb. Något röstningsförfarande från enskilda båtklubbsmedlemmar behandlas inte. Prisutdelningen för Årets Båtklubb 2018 äger rum lördag 2 februari 2019 på Båtmässan i Göteborg. Vinnande båtklubb har samtidigt att på plats ta hand det dignande prisbordet.

Info: www.aretsbatklubb.se

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter