Upplev båtlivet – tryggt och säkert i coronatider

2020-04-10
UPPLEV BÅTLIVET inspirerar och informerar alla som har intresse av båtlivet. Framöver kommer den som är nyfiken på, och vill pröva på Båtliv, att få råd och tips hur man lätt och smidigt får ta del av de fantastiska möjligheterna till rekreation och äventyr som båtlivet har att bjuda. Den redan inbitna båtmänniskan kommer att hitta information och tips för att ytterligare utveckla sitt stora intresse. Just nu förmedlar vi råd för Båtliv under Covid-19 pandemin.

Segelbåtar i stilla ytterskärgårdHur påverkar Covid-19 Sveriges 1,5 miljoner båtlivsintresserade?

I dessa svåra tider informerar vi om hur vi båtmänniskor kan använda våra båtar trots det rådande läget med en pågående pandemi. Att komma ut på sjön, andas frisk luft och röra på sig är i grunden hälsobefrämjande och rätt hanterat en möjlighet till välbefinnande.

Belastning på sjukvården

En tanke vi alla måste ta till oss är att den viktigaste sak vi som båtägare kan göra i detta läge är att minimera riskerna för att vi måste söka vård. Därför, tänk på att vara försiktig, utsätt dig inte för risken att skada dig. Känner du dig det minsta osäker, avstå som exempel från att polera båten från stegen eller göra ett vågat hopp i land. Iaktta största försiktighet med allt du gör i samband med båtlivet. Vi båtägare skall inte ta upp onödiga resurser för sjukvården.

Kan jag rusta båten?

Båtar som står på båtklubbar och marinor har ju av naturliga skäl rejäla avstånd mellan sig. Oftast står de ute i den fria luften. Här finns stora möjligheter att hålla rejäla avstånd, båtägare emellan. Om du inte har egen transport utan åker med allmänna transportmedel till och från båten, följ noga de gällande rekommendationerna. Tar vi till oss de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten utfärdar borde dessa miljöer utgöra en minimal risk för smittspridning.

Fler tips och råd för ett aktivt båtliv

 


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår