Praktik/Exjobb/Vikariat för miljö och hållbarhetsarbete på Svenska Båtunionen.

2023-03-21
Svenska Båtunionen, paraplyorganisationen för svenska båtklubbar, söker en medarbetare med ansvar för en av båtlivets viktigaste frågor - miljöfrågorna. Vår sakkunnige går på föräldraledighet och vi söker därför en vikarie för tjänsten från augusti t.o.m sista januari 2024. Kanske är du en student som ska göra praktik (VFU) eller vill göra ditt exjobb hos oss under våren och sedan fortsätta med ett vikariat från augusti 2023 till januari 2024.

Hos oss kommer du att få arbeta med det vattenburna friluftslivets miljöfrågor, stora som små, både operativt och strategiskt. Beroende på om du kommer till oss under våren eller till höst, kommer ditt fokus att ligga på att sköta och skapa intresse för Havstulpanvarningen eller vårt XRF-projekt. Du kommer verka tillsammans med vår miljökommitté och ingå i projektgruppen för den stora nationella båtmiljökonferensen som genomförs i oktober. Eftersom vi är ett litet kansli kommer du självklart vara inblandad i det mesta vi gör.

Vi söker dig som

Det är meriterande om du har jobbat med frågor kring eller har studerat regelverken inom miljöskyddsområdet. 

För att trivas hos oss tror vi att du

Som föreningsorganisation arbetar vi för ideellt arbetande förbunds- och båtklubbsfunktionärer, vilket innebär att arbetet hos oss innehåller en del kvälls- och helgarbete samt resor i samband med event och medlemsmöten. 

Vår arbetsplats
Vi sitter i fina lokaler vid kajkanten på Djurgården i centrala Stockholm.

Om tjänsten
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning fr.o.m 14 augusti t.o.m. sista januari 2024 med tillträde efter överenskommelse. 

Ansökan med personligt brev och CV skickas till rekrytering@batunionen.se senast 2023-04-15. 

Om du är studerande och vill göra din praktik eller ditt exjobb hos oss, och sedan påbörja en tidsbegränsad anställning, och har frågor om hur en praktik eller ett examensarbete skulle kunna se ut, kontakta Peter Karlsson på 08-545 859 61 eller peter@batunionen.se

Svenska Båtunionen har kollektivavtal inom området Ideella och idéburna organisationer. För fackliga frågor kontakta Patrik Lindqvist, 08-545 859 64, patrik@batunionen.se

För övriga frågor om tjänsten, kontakta verksamhetschef Peter Karlsson på 08-545 859 61 eller peter@batunionen.se.


Vi använder cookies

För att ge dig en bättre upplevelse använder vi cookies. Du avgör själv vilka som får användas.