Ny version av BAS – 17 februari – 3 mars 2022

2021-11-20
BAS, Båtunionens Administrativa System, kommer snart i ny version och blir ännu bättre. Om din klubb inte använder BAS idag är det nu verkligen läge att fundera på att lägga över administrationen i BAS.

Nu går vi in i slutskedet i utvecklingen av nya BAS. Det innebär en period av användartester, justeringar, information och utbildning. Efter att ha hört återkoppling från användare samt egna analyser av användarorganisationernas verksamhet så har vi nu fastställt datum för nedstängning av nuvarande BAS till 17 februari och start av nya BAS senast 3 mars. Ni kommer alltså kunna avsluta 2021 och inleda 2022 i “vanlig ordning” i nuvarande BAS-system. All data kommer att migreras från befintligt system till det nya under den tid BAS är stängt. Alla era medlemmar, avgifter, fakturor m.m. kommer att finnas i nya BAS när ni öppnar det.

Vi kommer att använda e-postutskick till “BAS Ansvarig” i båtklubbar och båtförbund som primär informationskanal rörande nya BAS. Se därför till att ni har registrerat rätt person på den funktionen i klubben och att det finns en fungerande e-postadress till personen.

I nya BAS så kommer du inte att hitta en massa nya funktioner. Däremot kommer man att göra saker på nya sätt. En devis är att “det ska vara lätt att göra rätt”. Processer, som t.ex. att fakturera, kommer att vara mer guidade med tydliga steg. Detta ger bättre stöd för användaren men det innebär även högre grad av styrning vilket kanske kan göra att de som skapat egna “workarounds” och processer kan uppleva begränsningar. När nu sluttesterna börjar komma igång, kommer vi också kunna göra förhandsvisningar och presentationer. Information om sådana förevisningstillfällen kommer att spridas så brett vi bara kan. Läs nyhetsbrev, kolla Svenska Båtunionens hemsida, kolla det regionala båtförbundets hemsida m.m.

Läs mer om medlemssystemet BAS här.


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår