Medlemssystemet BAS 3 rullar igång

2022-09-15
Det har nu gått en tid sedan nya BAS 3 öppnade måndagen 29 augusti efter två veckors planerat stopp och överflyttning av all data. Med hänsyn taget till systemets storlek och komplexitet har nystarten gått relativt bra, även om buggar och fel i det nya systemet har dykt upp. Periodvis är trycket på supporten, som bemannas av ideella krafter, mycket högt och väntetiden på svar och åtgärder kan upplevas som lång.

I första releasen (3.0) saknades fortfarande vissa funktioner, t ex en del rapportmallar och ekonomirapporter. De flesta har nu kommit på plats efter uppdateringar av systemet.

– Vi har startat upp ett nytt medlemssystem med 190000 individer, i närmare 950 föreningar och förbund, sammantaget flera miljoner fält och poster. Självklart dyker det upp oförutsedda problem, säger Gary Börjesson som är ordförande i BAS-kommittén.

Drygt femtonhundra klubb- och förbundsfunktionärer har deltagit i introduktionswebbinaren. Under vintern kommer fler introduktionswebbinars och öppna ”frågor-och-svar” genomföras. Vi bygger även på med mer nischad utbildning som “BAS för kassörer”, “BAS för hamnen” och liknande för att så många båtklubbsfunktionärer som möjligt ska få bästa möjliga start i nya BAS 3. Håll utkik i Svenska Båtunionens kalender för dag, tid och innehåll.

Redan från starten för över 15 år sedan utvecklades BAS av båtklubbsfolk för båtklubbars behov. Under åren har BAS utvecklats med nya funktioner och tillägg. Även helt nya BAS 3 är till största del utvecklat av ideella krafter med lång erfarenhet av båtklubbsarbete och BAS. Därför kan kostnaderna för BAS hållas inom medlemsavgiften för båtklubben till båtförbunden, vid sidan av de andra förmånerna som också ingår såsom båtklubbsförsäkringen via Svenska Sjö, tidningen Båtliv och Svenska Båtunionens generösa båtklubbsupport och stöd.

Jag är tacksam över det arbete som ett antal personer har lagt ned på att utveckla nya BAS 3 liksom jag är stolt över resultatet. Vi kommer att få ett uppdaterat modernt system för lång tid framöver, säger Gary Börjesson.

Viktiga länkar, manual m.m.

En checklista för dig som ska sätta igång med klubbens nya BAS finns här – https://batunionen.se/hamn-och-varv/medlemssystemet-bas/att-gora-infor-och-efter-datamigrering-till-bas-version-3/

Manual finns under Livboj-symbolen i BAS.

Support finns under ”Hjälp” i menyn i BAS.

FAQ (vanliga frågor) finns även här: https://batunionen.se/hamn-och-varv/medlemssystemet-bas/faq-vanliga-fragor-och-svar-gallande-nya-bas-bas-version-3/

Filmer om nya BAS 3 finns här https://www.youtube.com/channel/UC1GzZ2Fc0MeNDB8Br2NlJvg

Kan du inte alls logga in i nya BAS 3? Testa att tömma din webbläsares cache-minne om du fortfarande möts av ett meddelande att BAS är stängt pga uppdatering när du besöker BAS inloggningssida.

Har du frågor eller funderingar om utvecklingen av nya BAS 3, hör gärna av dig till BAS-kommittén via Gary Börjesson på gary.borjesson@batunionen.se.

Bild Gary Börjesson, foto Carl Zeidlitz.


Vi använder cookies

För att ge dig en bättre upplevelse använder vi cookies. Du avgör själv vilka som får användas.