Informationsmöte om Rorsmansmärket

2021-05-03
Aktiviteten Rorsmansmärket är framtaget av Svenska Båtunionen för att inspirera till och underlätta för sjösäkerhetshöjande aktiviteter i båtklubbens egen regi.

Vad är Rorsmansmärket?

Aktiviteten är tänkt att rikta sig till alla som vill träna grundläggande båtkörning för att klara av  de vanligaste momenten inom körning i låg fart med motordriven båt. Aktiviteten är består av tre delar: genomgång på land, övningar med egen båt på vattnet och återsamling efteråt. Aktiviteten är upplagd att ta mellan 2,5 – 3,5 timmar beroende på antalet deltagare.

Rormansmärket delas ut form av ett årtalsdaterat klistermärke att fästa på båten. Rorsmansmärket ska kunna genomföras årligen till exempel som båtklubbens första,  gemensamma vattenaktivitet efter sjösättning.

Tisdagen 11 maj kl 19.00-20.30 genomför vi ett digitalt informationsmöte om Rorsmansmärket för alla båtklubbar och båtförbund anslutna till Svenska Båtunionen.

Anmäl dig till informationsmötet här!

Läs mer om Rorsmansmärket under fliken Utbildning.


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår