Fota och dela båtlivet i Sverige med #livetibåtlivet

2022-07-01
Från kl 07.00 den 22 juli till kl 07.00 den 23 juli kan du delta i en unik dokumentation av båtlivet i Sverige med hjälp av sociala medier och hashtagen #livetibåtlivet.

Blandat #livetibåtlivet

Syftet är att samla in en ögonblicksbild av båtlivet i Sverige sommaren 2022. Kanske är det segling i vackert väder men lika gärna den där ruskiga regnskuren, motorn som trasslar eller bara en bra naturupplevelse.

– Det finns massor med vackra reklambilder av båtliv men nu gör vi ett nedslag i vardagsbåtlivet. Vi hoppas att bilderna kan sparas hos Sjöhistoriska muséet som ett tidsdokument.  På så sätt skapas ett kulturhistoriskt dokument värt att spara för framtiden, säger Peter Karlsson, verksamhetschef på Svenska Båtunionen.

Projektet kommer att presenteras som en fotoutställning under vintern i samarbete med Båtmässan i Göteborg och Allt för sjön i Stockholm. En jury kommer att välja ut de 50 bästa bilderna med hashtagen #livetibåtlivet och de fotograferna får fribiljetter för fyra personer till valfri mässa.

Vid frågor kontakta Peter Karlsson, 072-748 5961, peter@batunionen.se.

Regler

För att delta behöver din profil vara öppen.

Genom att delta i tävlingen bekräftar du att du har rättigheterna till de insända bilderna.

Genom att delta ger du Svenska Båtunionen tillstånd att publicera bilderna i våra kanaler och att visa upp dem på Båtmässan och Allt för sjön – naturligtvis med fotografen angiven som upphovsman. Du ger oss nyttjanderätt till bilderna, men upphovsrätten är fortfarande din egen.

Om personer kan identifieras i en bild är det fotografens ansvar att se till att dessa personer har godkänt att bilden skickas in till tävlingen och att bilden får användas av Svenska Båtunionen.

Tävlingen pågår till och med den 1/9 2022. Vinnarna utses av en jury från Svenska Båtunionen och båtmässorna och meddelas senast den 30/9 via direktmeddelande på Facebook eller Instagram.

Tävlingen är inte på något sätt sponsrad, anordnad eller administrerad av Facebook eller Instagram.

#livetibåtlivet #fototävling #båtliv #friluftsliv


Vi använder cookies

För att ge dig en bättre upplevelse använder vi cookies. Du avgör själv vilka som får användas.