Flytvästen på, både stora och små! 

2021-05-17
Flytvästkampanj 2021. För att fortsätta arbetet för att fler ska använda flytväst kommer Svenska Båtunionen att dela ut flytvästar till båtklubbar och båtförbund som genomför evenemang på eller nära sjön riktade mot nya grupper på sjön, grupper som inte självklart tidigare kommit i kontakt med båtliv.

Barn med flytväst

Minst hälften av de som omkommer på sjön hade klarat sig om de hade haft flytväst på. Barn ska ha flytväst på så fort de befinner sig nära vatten, vuxna och duktiga simmare bör använda väst på brygga och i båten.

Under pandemiåret 2020 har många nya och kanske ovana kommit ut på sjön och blivit en del av båtlivet. Denna positiva utveckling verkar fortsätta under 2021.

Har din båtklubb eller ditt båtförbund en aktivitet eller genomför ett evenemang där flytväst behövs, och som riktar sig till personer som annars har små eller inga möjligheter att komma ut på sjön, kan ni ansöka om flytvästar. Exempel på dessa grupper kan vara personer med funktionsvariation eller med en bakgrund i segregerade eller utsatta områden. Beskriv kort er aktivitet och tala om hur många flytvästar ni vill ha. Man kan få max tio flytvästar per arrangör.

Organisation som beviljas tilldelning av flytvästar ska redovisa genomförd aktivitet med utförlig text och minst 10 högupplösta bilder (som kan användas i redaktionellt sammanhang, i annat eget material, på Internet och och i sociala medier) så snart som möjligt, dock senast sista september 2021 till Svenska Båtunionen. Dela gärna era aktiviteter i sociala medier när de genomförs och meddela Svenska Båtunionen, så att också vi kan dela och sprida ert budskap!

Redovisningen skickas med epost till sakerhet@batunionen.se.

I de fall aktiviteten inte genomförs eller redovisningen inte skett i tid medger sökande att ersätta flytvästar med 350 kr per flytväst.

Ansökan ska också innehålla beskrivning av hur ni kommer att arbeta för att aktiviteten eller evenemanget ska kunna nå ut i lokal och regional media, i era andra relevanta kanaler på i sociala medier och liknande.

När ansökningarna kommit in avgör Svenska Båtunionens Sjösäkerhetskommitté vilka som kommer att få flytvästar och även antalet.

Ansök om flytvästar senast 6 juni 2021 via detta webbformulär: https://forms.gle/yNS14Y1bNPLLPPra7.

För frågor kontakta sakerhet@batunionen.se.


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår