Flytväst på både stora och små! Uppdaterad information.

2020-04-02
Svenska Båtunionen kommer att dela ut flytvästar till båtklubbar och båtförbund för en aktivitet som får fler att ta på sig flytvästen. Minst hälften av de som omkommer på sjön, hade klarat sig om de hade haft flytväst på. Självklart har vi flytvästen på, både stora och små!

Uppdatering 2020-04-29:

Vi har fått besked från vår leverantör att vi får leverans under månadsskiftet maj-juni. För aktiviteter före det kan Svenska Båtunionen låna ut flytvästar. Kontakta i så fall kansliet: kansli@batunionen.se

För 6:e året i rad gör Svenska Båtunionen en kampanj för att få fler att använda flytväst.  Barn ska ha flytväst på så fort de befinner sig nära vatten, men även vuxna och duktiga simmare bör använda väst på brygga och i båten.

Har ni en aktivitet eller gör ett evenemang, beskriv det kort och tala om hur många flytvästar ni vill ha. Man kan få max 10 flytvästar. Det är bra om det kan bli en aktivitet/evenemang som når många. Arbeta gärna för att nå ut i lokal och regional media, det är ännu bättre.

När ansökningarna kommit in avgör Svenska Båtunionens Sjösäkerhetskommitté vilka som kommer att få flytvästar och även antalet. Ta gärna bilder och mejla till Svenska Båtunionen som vi kan lägga upp på batunionen.se och i sociala medier. Vi önskar också en kort utvärdering efter att aktiviteten har genomförts.

Uppdatering 2020-05-16

Ansökningstiden har nu gått ut. Hela 47 klubbar har ansökt om flytvästar från Svenska Båtunionen för sin aktiviteter! Sjösäkerhetskommittén kommer att meddela tilldelningen så snart som möjligt.

Frågor?  sakerhet@batunionen.se

Sista dag för ansökan är 2020 05 15


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Jag förstår