Kapten Väst

Kapten Väst startades 2015 och är en del av Svenska Båtunionens flytvästkampanj och ett samarbete med Sveriges Radio P4. Syftet är att sprida ett positivt budskap om båtliv, skärgård och sjösäkerhet.

Under somrarna 2015 och 2016 direktsändes radio P4 Stockholm från båtturer i Stockholms skärgård med många spännande stopp. Skärgårdsbor och turister kunde även besöka turnén live och prata med Svenska Båtunionens matroser. Alla som vi mötte i båt utan flytväst fick en utav Kapten Väst.

Under sommaren 2017 hissar Kapten Väst och hans matroser segel för tredje året i rad och ger sig ut på sjön för att sprida kunskap om det härliga båtlivet och hur man upplever sjön på ett säkert sätt. Under turnén träffas en blandning av kändisar, båtfolk och andra spännande gäster och pratar all från miljö, skärgårdsliv och varför flytvästen egentligen är så viktig. Under turnén ses det även till att människor som är på sjön utan flytväst hjälper vi genom att se till att de får en flytväst! Var Kapten Väst kommer att åka i sommar får ni reda på under maj under denna sida.

Du kan även följa Kapten Väst på Facebook